Leírás
Awaji Island, ahol a japán füstölők születnek
Japánban a Koh-shi az a személy, aki a füstölőkészítés teljes folyamatáért felelős. Ott van a keverési folyamatoknál egészen a csomagolásig. Magyarul a Koh-shi a füstölőmester.
A Nippon Kodo, Shoyeido és Kousaido mellett az Awaji Island füstölői mély tradíciót képviselnek.
Az Awaji Island füstölőit nem lehet összehasonlítani a tömeg termékekkel. A hagyományos füstölő készítési módszerek, szigorú minőségi ellenőrzések, a Koh-shi ügyessége, tapasztalata, kreativitása és büszkesége teszi egyedivé.
Kōdō, „az illat útja”.
A Heiain korban (794-1185) a felsőbb osztályok már a szobákat és a ruháikat is illatosították. Egy-egy udvaroncot messziről fel lehetett ismerni az illatáról. Illatversenyeket is rendeztek, melyen különböző illatos fákat és egyéb anyagokat kellett felismerni a füstje alapján, valamint velük harmonizáló illatot kellett hirtelenjében előállítani. További versenyszámként egy illatkombináció alapján kellett feleleveníteni valamelyik irodalmi művet. A kōdō különböző iskolái a mai napig élnek.
in: Gy. Horváth László, Japán kulturális szótár, Corvina, 2018
A The Sakuyakonohana Incenses család ennek a jegyében született.
Használd figyelemmel és egészséggel!
A kellemes illat mellett a szálló füst látványa is segíti az ellazulást, a kikapcsolódást. Éld át azt a megmagyarázhatatlan, kellemes érzést, amit a lágyan ívelő füst, a lobogó tűz játéka és a tengerhullámok morajlása vált ki az emberekben. Egyszerűen csak engedd át magadat a füst és az illat hatásának, hogy megtalálhasd lelki nyugalmat. A füstölők égési ideje típustól függően 20-30 perc, de illatukat hosszú órákon át érezheti. Szánd ezt az időt önmagadra.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.