Barion Pixel

Fehér rizshamu japán füstölőkhöz

4 500 Ft

Fehér rizshamu japán füstölőkhöz.

Márka: Baideo

Kiszerelés: 80 g.

Egy minőségi japán füstölő legjobb helye egy szép edényben van. Legyen ez tenyérnyi méretű. A rizshamu tökéletes közeg, hogy a füstölő biztonságosan végigégjen, így érdemes ezt használni. Öntsük a hamut az edénybe és szúrjuk bele a füstölőt. Ilyen egyszerű. Időnként szitáljuk át, szellőztessük meg a hamut.

 

Leírás

Awaji Island, ahol a japán füstölők születnek

Egy minőségi japán füstölő legjobb helye egy szép edényben van. Legyen ez tenyérnyi méretű. A rizshamu tökéletes közeg, hogy a füstölő biztonságosan végigégjen, így érdemes ezt használni. Öntsük a hamut az edénybe és szúrjuk bele a füstölőt. Ilyen egyszerű.

Japánban a Koh-shi az a személy, aki a füstölő elkészítésének teljes folyamatáért felelős. Ott van a keverési folyamatoknál egészen a csomagolásig. Magyarul a Koh-shi a füstölőmester.

A Nippon Kodo, Shoyeido és Ume Collection mellett az Awaji Island füstölői mély tradíciót képviselnek.

Az Awaji Island füstölőit nem lehet összehasonlítani a tömeg termékekkel. A hagyományos füstölő készítési módszerek, szigorú minőségi ellenőrzések, a Koh-shi ügyessége, tapasztalata, kreativitása és büszkesége teszi egyedivé.

Kōdō, „az illat útja”.
A Heiain korban (794-1185) a felsőbb osztályok már a szobákat és a ruháikat is illatosították. Egy-egy udvaroncot messziről fel lehetett ismerni az illatáról. Illatversenyeket is rendeztek, melyen különböző illatos fákat és egyéb anyagokat kellett felismerni a füstje alapján, valamint velük harmonizáló illatot kellett hirtelenjében előállítani. További versenyszámként egy illatkombináció alapján kellett feleleveníteni valamelyik irodalmi művet. A kōdō különböző iskolái a mai napig élnek.

in: Gy. Horváth László, Japán kulturális szótár, Corvina, 2018

A The Four Seasons Series  is ennek a tradíciónak jegyében született. A Nihon Kaori által itthon rendelhető  illatok a MeditationKaguyama in Spring, Bay Wind, Harmony, Sea, First Summer Rose, Touch of Scarlet, Winter Daphne, Cypress Peak, Green Apple, Awaji Bamboo és a Tokyo Zuicho A dobozok 100 szál füstölőt tartalmaznak, izzási idejük 25-30 perc.

Használd figyelemmel és egészséggel!

A kellemes illat mellett a szálló füst látványa is segíti az ellazulást, a kikapcsolódást.  Éld át azt a megmagyarázhatatlan, kellemes érzést, amit a lágyan ívelő füst, a lobogó tűz játéka és a tengerhullámok morajlása vált ki az emberekben. Egyszerűen csak engedd át magadat a füst és az illat hatásának, hogy megtalálhasd lelki nyugalmat. A füstölők égési ideje típustól függően 20-30 perc, de illatukat hosszú órákon át érezheted. Szánd ezt az időt önmagadra.

A 100 szálas The Four Seasons Series füstölők mellett próbálja ki a nagyobb kiszerelésű klasszikus és kevert illatokat is.

https://nihonkaori.hu/termekeim/fustolok/awaji-island-koh-shi/

 

A www.nihonkaori.hu a Nippon Kodo japán füstölők magyarországi importőrének támogatását élvezi, tagja az általa ajánlott webshopoknak. http://japanfustolo.hu/boltjaink.html

 

 

További információk

Illatok

Bay Wind, First Summer Rose, Harmony, Meditation, Sea, Tokyo Zuicho

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fehér rizshamu japán füstölőkhöz” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nihon Kaori