Leírás
Awaji Island, ahol a japán füstölők születnek
Egy minőségi japán füstölő legjobb helye egy szép edényben van. Legyen ez tenyérnyi méretű. A rizshamu tökéletes közeg, hogy a füstölő biztonságosan végigégjen, így érdemes ezt használni. Öntsük a hamut az edénybe és szúrjuk bele a füstölőt. Ilyen egyszerű.
Japánban a Koh-shi az a személy, aki a füstölő elkészítésének teljes folyamatáért felelős. Ott van a keverési folyamatoknál egészen a csomagolásig. Magyarul a Koh-shi a füstölőmester.
A Nippon Kodo, Shoyeido és Ume Collection mellett az Awaji Island füstölői mély tradíciót képviselnek.
Az Awaji Island füstölőit nem lehet összehasonlítani a tömeg termékekkel. A hagyományos füstölő készítési módszerek, szigorú minőségi ellenőrzések, a Koh-shi ügyessége, tapasztalata, kreativitása és büszkesége teszi egyedivé.
Kōdō, „az illat útja”.
A Heiain korban (794-1185) a felsőbb osztályok már a szobákat és a ruháikat is illatosították. Egy-egy udvaroncot messziről fel lehetett ismerni az illatáról. Illatversenyeket is rendeztek, melyen különböző illatos fákat és egyéb anyagokat kellett felismerni a füstje alapján, valamint velük harmonizáló illatot kellett hirtelenjében előállítani. További versenyszámként egy illatkombináció alapján kellett feleleveníteni valamelyik irodalmi művet. A kōdō különböző iskolái a mai napig élnek.
in: Gy. Horváth László, Japán kulturális szótár, Corvina, 2018
A The Four Seasons Series is ennek a tradíciónak jegyében született. A Nihon Kaori által itthon rendelhető illatok a Meditation, Kaguyama in Spring, Bay Wind, Harmony, Sea, First Summer Rose, Touch of Scarlet, Winter Daphne, Cypress Peak, Green Apple, Awaji Bamboo és a Tokyo Zuicho A dobozok 100 szál füstölőt tartalmaznak, izzási idejük 25-30 perc.
Használd figyelemmel és egészséggel!
A kellemes illat mellett a szálló füst látványa is segíti az ellazulást, a kikapcsolódást. Éld át azt a megmagyarázhatatlan, kellemes érzést, amit a lágyan ívelő füst, a lobogó tűz játéka és a tengerhullámok morajlása vált ki az emberekben. Egyszerűen csak engedd át magadat a füst és az illat hatásának, hogy megtalálhasd lelki nyugalmat. A füstölők égési ideje típustól függően 20-30 perc, de illatukat hosszú órákon át érezheted. Szánd ezt az időt önmagadra.
A 100 szálas The Four Seasons Series füstölők mellett próbálja ki a nagyobb kiszerelésű klasszikus és kevert illatokat is.
https://nihonkaori.hu/termekeim/fustolok/awaji-island-koh-shi/
A www.nihonkaori.hu a Nippon Kodo japán füstölők magyarországi importőrének támogatását élvezi, tagja az általa ajánlott webshopoknak. http://japanfustolo.hu/boltjaink.html
Értékelések
Még nincsenek értékelések.