Barion Pixel

Japán textil kéztörlő – Klemantisz kék

3 800 Ft

Termékleírás

Apró, kék virágokkal díszített kéztörlő, teakendő. Furoshiki csomagolásra is alkalmas, de önmagában is figyelmes, kedves ajándék minden alkalomra.
Méretek: 35 x 35 cm (13,8″ x 13,8″).
Súly: 21 g.
Anyaga: 100% pamut.
Japánban készült.

Kategória:

Leírás

Mi a Furoshiki kendő?

A hagyományosan négyzet alakú furoshiki kendő a japán kultúra jellegzetes része.

Az ajándékozási szokások egyik legkifinomultabb módja, ha ajándékot adnak át valakinek, azt egy alkalomhoz illő, vagy szezonális színű, mintájú furoshiki kendővel csomagolják be. Ez a gesztus azt sugallja, hogy az ajándék és az ajándékozott is egyaránt fontos.

Egy másik jellegzetes használati módja egy japán furoshiki kendőnek, ha néhány egyszerű mozdulattal táskát, batyut, kis zsákot készítenek belőle. Ezt a japánok az Onsenben, azaz fürdőkbe járáskor használták, praktikusan elcsomagolva a ruhájukat, hogy az másokéval ne keveredjen össze. De ezen kívül egy ma készített divatos, színes, mintás furoshiki kendő sálnak, párnahuzatnak, könyvborítónak, táskának, de még faliképnek is használható.

A MUSUBI japán furoshiki kendők zavarba ejtően széles kínálatából igyekszem praktikusan használható és különleges darabokat is megmutatni. Ezeket a kendőket ünnepelt japán tervezők, művészek, grafikusok, ruhatervezők álmodták meg. Jellemzően gyakori motívumok a virág minták, a hullámok, macskák, madarak, és a négy évszak jellegzetességei. A japán furoshiki kendők méretei attól függően változnak, mire szeretnénk használni, illetve mekkora a becsomagolandó ajándék. Így választható 45 cm-es kendőktől a 195 cm-es terítőkig. Ha most kezded az ismerkedést a japán furoshiki kendőkkel, ajánlott kisebbekkel gyakorolni, többféle technikát kipróbálva. Néhány egyszerű hajtogatási és csomózási technikával igazán egyedivé lehet tenni egy ajándék csomagolását. Használhatod divatos kiegészítőként, sálként, kendőként, táskaként vagy praktikus szatyornak. Az alap ötletek megtalálhatóak az Everyday Furoshiki című könyvben, ami a webshopban is elérhető, illetve a MUSUBI hivatalos YouTube oldalán.

https://www.youtube.com/user/ymdsweb

A Nihon Kaori Facebook, Instagram és TikTok oldalon is találsz megfelelő útmutató ahhoz, hogy te is boldog furoshiki kendő használó legyél.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Japán textil kéztörlő – Klemantisz kék” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nihon Kaori