Barion Pixel

HIBI japán füstölő – Sandalwood

3 650 Ft

HIBI japán füstölő

A szantálfa jellegzetes, tiszta illata egyenesen Japánból.

A HIBI japán füstölő igazi különlegesség. A csomag két kis dobozt tartalmaz. Az egyikben nyolc szál füstölőt, a másikban az ezekhez kitalált speciális tartót találod. A füstölők menygyújtása ugyanúgy történik, mint egy hagyományos gyufáé. A füstölőt vízszintesen kézben tartva várd meg, amíg magától el nem alszik a láng, ez kb 10 másodperc. Ezután az izzó végű füstölőt óvatosan helyezd a kör alakú tartóra, amit a másik dobozban találsz.  A füstölő 10 percig illatozik. Várd meg, amíg teljesen elalszik és megszűnik az izzás. A használat után a megmaradt hamu nem tartalmaz mérgező anyagot.

Használd körültekintően, figyelmesen, ne hagyd magára, ha már meggyújtottad.  Gyufát nem adnál egy kisgyermek kezébe, ezzel se tedd ezt!

 

Elfogyott

Kategória:

Leírás

HIBI japán füstölő

Awaji Island, ahol a japán füstölő születik

Japánban a Koh-shi az a személy, aki a füstölő elkészítésének teljes folyamatáért felelős. Ott van a keverési folyamatoknál egészen a csomagolásig. Magyarul a Koh-shi a füstölőmester.

A Nippon Kodo, Shoyeido és Awaji Island mellett a HIBI füstölői mély tradíciót képviselnek.

A HIBI japán füstölő nem összehasonlítható a tömeg termékekkel. A hagyományos füstölő készítési módszerek, szigorú minőségi ellenőrzések, a Koh-shi ügyessége, tapasztalata, kreativitása és büszkesége teszi egyedivé.  A japán Kobe Match Corporation és Daihatsu Corporation összefogásából született meg a HIBI 10 perces illata, amiben egyesül a gyufa praktikus egyszerűsége és a füstölők fantasztikus aromája. Gyújtsd meg, mint egy hagyományos gyufát és élvezd a füstölő nagyszerű illatát.

Kōdō, „az illat útja”.
A Heiain korban (794-1185) a felsőbb osztályok már a szobákat és a ruháikat is illatosították. Egy-egy udvaroncot messziről fel lehetett ismerni az illatáról. Illatversenyeket is rendeztek, melyen különböző illatos fákat és egyéb anyagokat kellett felismerni a füstje alapján, valamint velük harmonizáló illatot kellett hirtelenjében előállítani. További versenyszámként egy illatkombináció alapján kellett feleleveníteni valamelyik irodalmi művet. A kōdō különböző iskolái a mai napig élnek.

in: Gy. Horváth László, Japán kulturális szótár, Corvina, 2018

A Nihon Kaori weboldalán hat illat érhető el, a Sandalwood, Ylang Ylang, Teafa, Citromfű, Geránium és Illatos Olíva.

Használd figyelemmel és egészséggel!

A kellemes illat mellett a szálló füst látványa is segíti az ellazulást, a kikapcsolódást.  Éld át azt a megmagyarázhatatlan, kellemes érzést, amit a lágyan ívelő füst, a lobogó tűz játéka és a tengerhullámok morajlása vált ki az emberekben. Egyszerűen csak engedd át magadat a füst és az illat hatásának, hogy megtalálhasd lelki nyugalmat. A HIBI füstölők égési ideje 10 perc perc, de illatukat hosszú órákon át érezheted. Szánd ezt az időt önmagadra.

A HIBI füstölők mellett próbálja ki a nagyobb kiszerelésű klasszikus és kevert illatokat is, amiket szintén Awaji Island leghíresebb füstölőmesterei készítenek.

https://nihonkaori.hu/termekeim/fustolok/awaji-island-koh-shi/

https://www.youtube.com/watch?v=0-cn95OQjeY

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„HIBI japán füstölő – Sandalwood” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nihon Kaori