Barion Pixel

Hanami Hanafuda kártya

9 850 Ft

A hanafuda olyan japán eredetű kártya, mellyel számos kártyajáték játszható. Nevét – melyet magyarul „virág kártya”-ként fordíthatunk le –, a kártyákon látható növény illusztrációkról kapta. Ezek mindegyike egy-egy hónap meghatározó szimbóluma a japán kultúrában és szoros kapcsolatban állnak a kártyákon szintén megjelenő tárgyakkal, állatokkal, illetve személlyel. Az amerikai IndianWolf Studios szinte egyedülálló módon pókerkártya méretű lapokból készítette el a hagyományos japán Hanafuda kártyákra jellemző pakliját. A magas minőségű lapokkal könnyebb játszani, ráadásul a játék sajátos szabályrendszeréből adódóan négy egymáshoz tartozó lap egy gyönyörű képet ad ki.

 

Kategória:

Leírás

A Hanami Hanafuda kártya megunhatatlan!

Ismerkedj meg a Hanafuda játékkal. A japán Hanafuda, azaz virágkártya nem csak japánban közkedvelt.  A növény, állat, tárgy és egyéb különleges motívumokkal illusztrált kártyák népszerűek Kínában, Koreában, Hawaii-n, Amerikában, de létezik hasonló játék Olaszországban és Portugáliában is. Így, ha ezt hallod, hogy Koi-Koi, Hwatu, Hanja, Go Stop, Hachi-Hachi, ezek mind hasonló játékra utalnak.

Az eredeti Hanafuda kártya egészen kicsi. Egyes források szerint azért, mert sokáig tiltott volt mindenféle szerencsejáték, ezért ezeket a lapokat könnyebben el lehetett rejteni.

Ha neked kényelmetlennek tűnnek ezek a mini lapok, van egy jó hírem. Az amerikai IndianWolf Studios szinte egyedülálló módon pókerkártya méretű lapokból készítette el a hagyományos japán Hanafuda kártyákra jellemző pakliját. A magas minőségű lapokkal könnyebb játszani, ráadásul a játék sajátos szabályrendszeréből adódóan négy egymáshoz tartozó lap egy gyönyörű képet ad ki.

Az alap szabályrendszer egyszerű.

A kártyákat 12 hónaphoz lehet sorolni, mindegyik hónaphoz négy kártya tartozik. A négy kártya értéke változó, különböző kombinációkkal növelhető. A győztes a legtöbb pontot összegyűjtő játékos. 2-6 játékos számára játszható.

Ha eredeti japán Hanafuda kártyát szeretnél, azt is megtalálod a webshopban. Igazi különlegesség a Studio Ghibli figuráival illusztrált, hagyományos méretű Oishi Tengudo Hanafuda .

https://nihonkaori.hu/termekek/spirited-away-hanafuda/

A játékhoz mellékelek magyar nyelvű leírást és néhány játékmódot. Digitális formában elérhető egy angol nyelvű szabálykönyv is 37 játékleírással.

https://books.apple.com/hu/book/hanafuda-games/id1274214777?l=hu

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hanami Hanafuda kártya” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nihon Kaori